PUBLICEREN VAN EEN ARTIKEL

Een stoomcursus:

Als je http://vggproject.blogspot.com/ hebt ingetoetst in je webbrowser en op enter drukt, verschijnt het volgende scherm:

Voer het email adres en je wachtwoord in en klik op aanmelden.
Je bent nu ingelogd en komt op het blog terecht. Boven aan het blog bevindt zich een grijze balk met aan de rechterzijde een aantal mogelijkheden:


'Nieuw bericht' maakt het mogelijk om direct in de berichteneditor te komen. Met behulp van de link 'Aanpassen' kun je het hele blog beheren.

Als je op 'Nieuw bericht' hebt geklikt verschijnt de editor:


In het titelvak geef je de titel van je post (= een toevoeging aan het blog) in hoofdletters. Het vak daaronder is bestemd voor je tekst, met een aantal mogelijkheden m.b.t. de opmaak in de menubalk erboven.

Klik op 'Bericht Publiceren', als je het bericht op het blog wilt zetten. 'Nu opslaan' resulteert in het maken van een zgn. 'concept', de pagina wordt bewaard, maar niet gepubliceerd. Dat kan dan in een latere fase alsnog via de knop 'Bericht Publiceren'.

Het aanpassen van een artikel:
'Errare humanum est' en een foutje is snel gemaakt. Oftewel: hoe laat ik gedane zaken keer nemen? Mocht je een artikel op het blog willen veranderen dan is daar een tweetal wegen voor:

Het aanpassen m.b.v. het icoontje aan de onderzijde van het artikel: (zwart omcirkeld)


Als je op dit icoontje klikt, komt je direct in de berichteditor.

Methode twee voor het aanpassen gebeurt middels de berichtenlijst van het Blog:


(hier kan men komen door op 'Aanpassen' te klikken in de bovengenoemde grijze balk boven in beeld en te kiezen voor de tab 'Berichten verzenden' en vervolgens voor 'Berichten Bewerken'.)
In deze berichtenlijst kan men berichten gemakkelijk verwijderen, er zg. tags aan toevoegen en een overzicht houden van het gepubliceerde materiaal.